Főoldal Masszázs

A masszázs előnyei

A masszázst gyakran afféle extravagáns, luxusszámba menő dolognak tekintik. Kevesen gondolnak rá, mint működő gyógymódra. Pedig az.
A masszázs terápia az orvoslás egyik legegyszerűbb és legrégebbi formája.
A Kínai orvosi szakirodalomban már Krisztus előtt 2700 évvel is megemlítik.
Hippokratész is, aki a nyugati orvoslás atyja, már az V. szd-ban leírta, hogy "egy orvosnak sok mindenben tapasztaltnak kell lennie, de főleg a masszírozásban... a masszírozás képes egy túl laza ízületet megkötni, és egy túl kötött ízületet meglazítani". Szerintünk valamit tudott Hippokratész...
Gondoljunk csak bele, mi az első reakciónk, mikor beverjük a lábujjunkat vagy a fejünket. Ösztönösen az érintett területet kezdjük el tapogatni. Vagy egy csendes éjszakát kettészakító vádligörcs esetén mi az első dolog, amit teszünk...? Azonnal odakapunk és elkezdjük nyomkodni. Ezek a teljesen természetes, genetikailag belénk kódolt reakciók mutatják a masszás legalapvetőbb létjogosultságát. Ez mind annak a bizonyítéka, hogy az emberi érintésnek gyógyító ereje van.

A fájdalom forrása:
Ismert tény, hogy a legtöbb fájdalom a test lágyszöveteiből ered. A fejfájás például gyakran a hát felső részéből, valamint a nyak és a fej izmaiból ered. Az alsóhát fájdalma és a faridegzsába pedig ugyancsak az izomzatból ered, és nem feltétlenül a porckorong problémájára utal.
Bármi is a tünet vagy betegség, a masszázs azt a koncepciót foglalja magába, miszerint a test lágyszövetei, az izmok, a fascia (izompólya), az ízületek és inak reagálnak az érintésre. Így a "terápiás masszázs" a test lágyszöveteinek manipulálását jelenti, a fájdalom, a rossz közérzet, az izomgörcsök, és a stressz megelőzése és megszüntetése érdekében, valamint az általános egészségi állapot javítására.
A masszázs előnyei gyakorlatilag megbecsülhetetlenek, figyelembe véve, hogy gyakorlatilag a test minden szervére és rendszerére hatással van. A jó közérzet mellett a kutatások arra is rámutattak, hogy a masszázs csökkenti a stresszt, a vérnyomást, a pulzust, javítja a keringést, a nyirokrendszer keringését is beleértve, elősegíti a méreganyagok ürülését, serkenti az endorfintermelést (mely a szervezet természetes fájdalomcsillapítója).

Szeptember 30-ig 1000 Ft kedvezménnyel
vásárolhatja meg masszázs bérleteinket