Főoldal Program ajánló

A budai oldalról, vagy a Duna-Kanyar felől érkezve, vagy arra tartva, mindenképpen érdemes útba ejteni  Dobogókő  és környéke nevezetességeit. A terület földrajzi büszkesége, és nevezetessége a Duna-Ipoly Nemzeti Park, melyet 27 gyalogos- , és 3 kerékpáros túraútvonal is érint!


Szentendre: 15 múzeum és képtár, kb. 20 étterem, történelmi városmag, turistaközpont. Nemrég itt is nyitott egy kis üzletet a Szabó marcipán.
Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Ízes csütörtök, Pénteki praktikák, Szombati szöszmötölés, Muzsikáló vasárnap, Tesz-vesz múzeum, Látványraktár

Visegrád: Mátyás Király Múzeum
Királyi palota, Alsóvár (Salamon-torony), Fellegvár. Az 1300-as években királyi székhellyé vált vár romjai sok régi történetet őriznek.

Esztergomi Bazilika: Mennyekbe Felvett Boldogságos Szűz Mária és Szent Adalbert Bazilika és benne a Főszékesegyházi Kincstár. Ha már itt vagy beugorhatsz az Esztergomi várba is. Átmehetsz a Mária Valéria hídon -  Esztergom sokkal jobban néz ki Párkányból, mint Párkány Esztergomból.

Esztergom városnézés (Bazilika, Keresztény Múzeum, Kis-Strázsa hegyi Tanösvény, Vármúzeuma, Babits Mihály Emlékmúzeum, Balassa Bálint Múzeum, Duna Múzeum)

Esztergomi Élményfürdő


Zsámbéki városnézés (Templom- és kolostorrom, Kőtár, Lámpamúzeum, Római katolikus templom, Várkastély, Kálvária-domb, Paulai Szent Ferenc-kápolna, Sváb tájház, …)

Visegrád városnézés (Királyi palota, Fellegvár, Mátyás Király Múzeum, Salamon-torony) Canopy-, Bob pálya (nálunk kedvezményes belépő)

Lovaglási lehetőségek a környéken (3-4 lovarda is található 10 km-en belül)

Csolnoki gyalogtúrák: (Mókus hegy, Heinrich hegy, Gete tető, Bányász múzeum) Kéktúra útvonal

11-es út Szentendre és Esztergom között - Jó minőségű, forgalmas út, legszebb része a Visegrád-Esztergom szakasz
Szentendre - Pilisszentlászló - Gizella-telep - Visegrád
Szentendrén a Skanzen felől kell megközelíteni. Kanyargós erdei út jó minőségű aszfalttal.
Esztergom-Csolnok - ....Pomáz
Kanyargós erdei út, jobban kell vigyázni az aszfalttal. Kitérőt tehetünk Dobogókőre, ahonnan szép kilátás nyílik a Visegrádi hegységre.
Dél-Börzsöny, zöld turistajelzés
Tájegység: Börzsöny-hegység, távolság / idő: 16,2 km/4-5 óra
Kismarosról induló és Zebegénybe érkező mindenki számára ajánlott kellemes gyalogos útvonal a Gál-hegy, Török-mező és a Malom-völgy érintésével.
Verőce - Nógrádi-vár
Tájegység: Börzsöny-hegység, távolság / idő: 13,2 km/ 4 óra
A Verőcéről induló útvonal érinti a Nagy-Kő-hegy kilátóját és a Nógrádi várnál ér véget.
Visegrád - Bertényi Miklós füvészkert
Tájegység: Visegrádi-hegység, távolság / idő: 12,3km/5óra,
a megszokott túráktól kissé eltérő módon a természet által kialakított geológiai és botanikai érdekességek nyújtanak különös esztétikai élményt ezen a túrán.

Dobogókő: Kilátóhely a Dunakanyarra. Pilisszentlélek és Pilisszentkereszt között kell felkanyarodni az oda vezető útra.

Itt található a Föld szívcsakrája, mely mérhetetlen energiával tölti fel a természetjárókat.

  • Rám-szakadék Dobogókő és Dömös között, mintegy 1 km hosszan húzódik. Az ország egyik legizgalmasabb turisztikai pontjához kapaszkodókorlátok mentén juthatunk el. Dobogókőről turistajelzések segítségével könnyen tájékozódva juthatunk el a Rám-szakadékhoz.
  • Vadálló-kövek a Prédikálószék gerincén helyezkednek el mintegy 500-600 m magasságban Dobogókő és a Dunakanyar között. A kövek nevei fentről lefelé haladva: Árpád trónja, Felkiáltójel, Függőkő, Bunkó, Széles torony és Nagytuskó. Érdemes ide tenni egy kiadós túrát. A kellemes, és jóleső túra fáradalmait „fent” gyorsan kipihentetjük, és mindenért kárpótol minket a csodás kilátás Dobogókőre, és a Duna látképére.
  • Prédikálószék a Visegrádi-hegység egyik legmagasabb csúcsa. Dobogókőről megközelíthető a kijelölt turistaúton, valamint a Rám-szakadékon keresztül is. Páratlan látvány fogad minket a csúcsról. A „tetőre” érve hazánk egyik legszebb panorámája tárul elénk a gyönyörű Dunakanyarral, és a Börzsöny-hegység látképével.
  • Pilis-tető a 756 méteren fekvő Pilis-tető a Pilis legmagasabb pontja. A Pilis-tetőről elbűvölő kilátás ejt rabul mindenkit Dobogókő, Pilisszentkereszt, a Hosszú-hegy, a Kis- és Nagy-Kevély irányába.
  • Szentfa-kápolna a hagyomány szerint 1885 első május vasárnapján két dömösi kisleány libákat legeltetett a falu mögötti mezőkön. Miután egy bükkfa alatt letelepedtek, az ég csodás kékre változott, és felnéztükben Szűz Mária képét pillantották meg a fán a kis Jézussal. Mindkét alakon a Szent Korona, és a fejük körül glória látszott. Egy arra járó nagyobb gyermek gyorsan a faluba szaladt. A Dömösről hamar megérkező idősebb asszonyok szintén látták a képet. A csodafa búcsújáró hellyé vált. A kápolna a csodafa emlékét őrzi a kis tisztás mellett. A kápolna félúton van Dömös és a Rám-szakadék illetve Dömös és a Vadálló kövek között.

Dunakanyar: Fel a Csóványosra!
Ajánlott és lehetséges útvonalak:
1. Diósjenő felől a zöld sáv jelzésen Távolság: 9 km
Szintemelkedés: 700 méter
2. Királyrét felől a Nagy-Hideg-hegy érintésével a piros sáv jelzésen. Távolság: 10 km
Szintemelkedés: 800 méter
3. Királyháza felől a Nagy-Mána gerincen keresztül a piros sáv jelzésen Távolság: 6,5 km
Szintemelkedés: 600 méter
4. Kemence felől a zöld sáv jelzésen. Távolság: 11 km
Szintemelkedés: 800 méter
5. Nógrád felől az Országos Kéktúrán Távolság: 13 km
Szintemelkedés: 800 méter

Kirándulási lehetőségek Csolnokon


Csolnok község Budapesttől 40 km-re, Komárom-Esztergom megyében, a Janza patak völgyében, kb. 240 m, tengerszint feletti magasságban fekszik és a Keleti-Gerecse, erdőkkel borította hegyei veszik körül (Kecskehegy, Magoshegy, Nagy-Gete).

Bányamúzeum
Szent Borbála utca 3., 2,0 km
Gyalog körülbelül 28 perc
Nyitva: szombat, vasárnap 16:00 órától 20:00 óráig (vagy előzetes bejelentkezés alapján)


A Csolnok-i határban találták meg először 1781-ben a Dorogi szénmedence első telepeit. A több mint 200 éves művelés során az egyik legjelentősebb területévé nőtte ki magát. A helyiek életmódját és hagyományait egyszerre határozta meg a bányászat, a bányamunka, valamint az ide telepített német ajkú bányászok kulturális gyökerei. Ezt a bányász múltat őrzi és mutatja be a Bányamúzeum.

Heinrich hegy
Útvonal: kb. 2,3 km
Gyalogosan körülbelül 40 perc

Mókus hegy, Csolnok
Szintkülönbség: 100 m
Útvonal: kb. 1,9 km
Gyalogosan körülbelül 24 perc

A Pilis Parkerdő kezelésében lévő nem védett terület, de a Natura 2000 program része. A Mókus-hegyben a Gete-csoport tagjaira jellemzően, triászidőszaki mészkővel találkozhatunk, amit szintén a bányászati tevékenység hozott napvilágra. Bár a külszíni fejtés nyomait a legtöbbször tájsebként értékelik, itt a Gerecsében, sok esetben mégis különleges földtani értékeket ismerhetünk meg általuk, s emellett a sziklafalakon utólag kialakult növényvilág érdekes színfoltjait adják természeti környezetünknek. A Mókus-hegy földtani értékei közül legérdekesebb a bánya közepén található meredek dőlésű kőzetréteg-lap, s a benne karsztosodott üregben kialakult hatalmas kalcit- és barit tömbök. Ez utóbbiak jelentős része azonban már kitermelésre került. A Mókus-hegy növényvilága is egyedülálló. Benne sok védett, különleges fajt találhatunk, közülük is kitűnik a vetővirág, amely a Mókus-hegyen kívül hazánknak csupán néhány pontján él. A hegy érdekessége, hogy itt található Magyarország második legjobb sárkányrepülő indulási pontja.

Gete-tető
Útvonal: kb. 3,2 km
Gyalog körülbelül 60 percLovaglási lehetőségek a panzió közelében.

Kesztölci Lovaspark/Lovasklub
2517 Kesztölc, Lovarda, Klastrom u. 1.
Tel.: 33/484-023

Kiscsévpusztai Lovarda
2522 Dág-Kiscsévpuszta
Tel: 30/ 45-00-917, 20/ 397-11-79

Horgászat: napi jegy ellenében horgászhatnak vendégeink az alábbi helyszíneken:
Dorogon a 30 ha-os Palatinus várja a horgászat szerelmeseit. A Palatinus-tó főbb halai a ponty, amur, kárász, süllő, harcsa és keszegfélék.
Esztergom-Kertváros és Dorog határában fekszik a Lóga Tó - Horgásztó. A Lóga tó 34 kiépített stégről és több mint 250 m partszakaszról kiváló horgászati lehetőséget biztosít. A tó halállománya: ponty, süllő, feketesügér, kárász és keszeg.
Szükséges dokumentumok: állami jegy, horgász vizsga.

Hét végi rövid túrának és hegyi gyakorlásnak egyaránt megfelel. Kezdő motorosoknak nagyon jó pálya a kanyarodás és a hegyi motorozás technikájának az elsajátításához. Az út részben a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén kanyarog. Hosszabb időre megállhatsz Szentendrén, Visegrádon és Esztergomban is, vagy beugorhatsz Dobogókőre. Bőven találsz látnivalót.


Az évadot ezzel az útvonallal szoktuk kezdeni. Az első melegebb hétvége sok motorost hoz ki a városból a természetbe, a szentendrei skanzen-ba, a dobogókői erdőkbe vagy a visegrádi vár mellé Nagyvillám környékére. 
Túraútvonal
Szentendre - Pilisszentlászló - Dobogókő - Pilisszentlélek - Visegrád (fel a várhoz és északi irányban tovább Nagyvillám felé vissza a 11-es útra) - 11-esen Esztergom felé - Dömös - Esztergom - Dorog -Csolnok

Újdonság a panzió alagsorában!
2012. novemberében megnyílt a Cinema Moto Pub!

Egy igazán sokszínű éjszakai szórakozóhely!

Ideális helyszín partikhoz, csoportok rendezvényeihez!

*karaoke*                  * filmnézés*               *játékgépek *

*tv a mozivásznon*         *egy bár és étterem szolgáltatásai*

Baráti összejövetelek (meccsnézés, karaoke) céges rendezvények kiváló helyszíne.