Főoldal Szauna

A szaunázás előnyei

Relaxáció, stressz-űzés és súlycsökkenés:
Az egyik fő indok, amiért előnyös szaunázni, az, hogy a gőzben ülve kitűnően formában tarthatjuk testünket. Tanulmányok bizonyítják, hogy rendkívül előnyös, ha legalább egy héten egyszer alaposan megizzadunk, és azt, hogy a szaunázás pillanatnyilag megnöveli testünk hőmérsékletét, gyakorlatilag pillanatnyilag lázasak leszünk. Tudta, hogy ezenkívül számos jótékony hatása van még a forróságban, láthatatlan gőzben fürdőzésnek?

A szaunázás jobb egészséget és vitalitást eredményez:
"A szauna a szegény ember orvossága"- tartja a tradicionális finn közmondás. A finnek már évekkel ezelőtt megfigyelték, hogy szaunázással testünk természetes lázat produkál, mely láz lehetővé teszi, hogy testünk aktiválja védelmi rendszerét a potenciális betegségek ellen. Egészségünknek és immunrendszerünknek kifejezetten jót tesz a forró szauna és hideg zuhany kombinálása.

Méregtelenítsen!
Az izzadás és a láz testünk csodaszerei. A képlet egyszerű: növelje teste hőmérsékletét, annak érdekében, hogy megelőzze a betegségeket, és egészségesebb legyen, aztán szó szerint izzadja ki a káros anyagokat! A szaunázás nemcsak bőrünk pólusaira van jótékony hatással, ezzel a módszerrel ugyanis a szervezetünkben található összes káros anyagtól hatékonyan megszabadulhatunk.

Javítsa vérkeringését!
Egy másik hatása a vérkeringés javulása (mivel kitágítja a véredényeket), az orvosok arra is rájöttek, hogy a szaunázás a szívbetegekre is jó hatással vannak, és gyakran írtak elő ún. termálterápiát a betegeiknek (60 °C fokon). (Olvassa el a „Száraz szaunák jótékony hatásai cikkünket is!”)
Íme néhány jótékony hatás, melyeket a szaunázás következtében ön is megtapasztalhat:

  • Élénkebb vérkeringés
  • Méregtelenítés
  • Erősebb immunrendszer
  • Jobb ellen állóképesség a betegségeknek és egyéb fertőzéseknek
  • Izom-és ízületi fájdalmak rövid távú enyhülése, még az ízületi gyulladástól szenvedők esetében is
  • Javult ízületi mobilitás
  • Ideiglenes enyhülés az asztmásoknak és hörghurutban szenvedőknek
  • Stressz-mentesítés és relaxáció
  • Tisztulás, tisztább bőr
  • Hatékonyan csökkentheti az étvágyat

Továbbá megszüntetik a helytelen életmód okozta betegségek tüneteit, például cukorbetegség, érelmeszesedés, elhízás, magas vérnyomás.

A testnek és a szellemnek is jó:
Nagy előnye a szaunázásnak, hogy jó hatása van egészségünkre, illetve hatásos mindenféle betegség ellen. Kutatók szerint legtöbbször (az esetek több mint 75 százalékában) a stresszre vezethető vissza a megbetegedés, például hátfájás, mellkasi fájdalmak, szorongás, álmatlanság, fejfájások, depresszió. A szauna megoldást jelenthet mindezen betegségekre Fogyjon le a szauna segítségével!

Szeptember 30-ig 1000 Ft kedvezménnyel
vásárolhatja meg szauna bérleteinket