Esküvő az Erdő Szívében: Tippek és Ötletek a Szervezéshez

By Orsi
2024.05.30.

Esküvő az Erdő Szívében: Tippek és Ötletek a Szervezéshez

Az erdei esküvők egyre népszerűbbek azok körében, akik természetközeli, egyedi élményt szeretnének megélni a nagy napon. Egy vadvirágos rét, zöldellő domboldal vagy fák ölelte tisztás nemcsak festői hátteret biztosít, de egy emlékezetes és személyre szabott esküvői helyszín is lehet. Az alábbiakban részletes tippeket és ötleteket osztunk meg, hogy hogyan szervezhettek tökéletes szabadtéri esküvőt az erdőben.

Polgári Szertartás a Szabadban

Egy erdei esküvő lebonyolításához első lépésként fontos tisztázni a polgári szertartás jogi részleteit. Magyarországon a házasságkötés helyszínén az illetékes anyakönyvvezetőnek kell jelen lennie, aki kizárólag a saját területén eskethet. Érdemes előzetesen érdeklődni a helyi önkormányzatnál, hogy a kiválasztott erdei helyszínen lehetséges-e a szertartás. Az anyakönyvi hivatalon kívüli esketés díjköteles, ennek pontos összegéről szintén az önkormányzat tud felvilágosítást adni.

Tippek a Szertartáshoz:

  • Előzetes Egyeztetés: Mielőtt véglegesítenétek a helyszínt, egyeztessetek az anyakönyvvezetővel és győződjetek meg róla, hogy az erdei helyszín megfelel a jogi követelményeknek.
  • Időjárás: Készüljetek fel az időjárás viszontagságaira. Fontos, hogy legyen „B terv” eső esetére, például egy közeli fedett helyszín vagy bérelt sátor.
  • Engedélyek: Az erdőben tartott szertartáshoz gyakran szükség van külön engedélyekre is, különösen, ha védett területen tartjátok az esküvőt.

Romantikus Oltár a Természetben

Az erdőben tartott esküvői oltár elkészítése nemcsak költséghatékony, de rendkívül meghitt is lehet. Néhány faág és vadvirág segítségével könnyedén készíthetünk egyedi oltárt. Az ágakat sátor alakban összekötve biztosíthatjuk, hogy az oltár stabilan álljon a szertartás alatt. Alternatívaként rendelhetünk előre gyártott szerelem kaput vagy boldogságkaput, amelyek stabilabbak és speciálisan kültéri esküvőkre tervezettek. Ezek a boltívek fából vagy kovácsoltvasból készülnek, és gyakran virágokkal díszítettek.

A tökéletes esküvői helyszín kiválasztásához egy kis segítségért olvasd el kapcsolódó cikkünket.

Tippek az Oltár Készítéséhez:

Anyagok Kiválasztása: Válasszatok természetes anyagokat, amelyek harmonizálnak az erdei környezettel. A faágak és vadvirágok tökéletesek lehetnek.

Stabilitás: Ügyeljetek arra, hogy az oltár stabil legyen. Használjatok erős köteleket vagy drótokat az ágak összekötéséhez.

Dekoráció: A természetes elemek mellett használhattok színes szalagokat, hogy az oltár még ünnepibb legyen.

Természetes Dekoráció

Az erdő önmagában is gyönyörű hátteret biztosít, de néhány apró részlettel még varázslatosabbá tehetjük a helyszínt. A természetesség és az egyszerűség alapelvét követve válasszunk fából készült, összecsukható székeket, melyeket virágokkal és levelekkel díszíthetünk. A székek kényelméért vászonhuzatú párnákat használjunk. Az oltárhoz vezető ösvnyt szárított levendulával vagy virágszirmokkal szórhatjuk fel, így még romantikusabbá téve a pillanatot.

Tippek a Dekorációhoz:

 

Egyszerűség: Törekedjetek az egyszerűségre és a természetes anyagok használatára. A fa, a levendula, a vadvirágok és a zöld növények tökéletesen illenek az erdei hangulathoz.

Kényelmes Ülőhelyek: Gondoskodjatok a vendégek kényelméről. Fából készült székekre helyezzetek puha párnákat.

Ösvény Díszítése: Az oltárhoz vezető ösvényt szárított virágszirmokkal vagy levendulával szórjátok fel, hogy a menyasszony és a vendégek számára is különleges legyen az út.

Catering és Fogadás

A szertartás előtt vagy után érdemes egy kisebb állófogadást szervezni a vendégek számára. A könnyen szállítható, nem romlandó ételek, mint a pogácsák és kekszek, ideálisak erre az alkalomra. Ha vacsorát is szeretnénk az erdőben, mindenképp érdemes egy cateringes cég segítségét igénybe venni, akik gondoskodnak az ételek szállításáról, tárolásáról és szervírozásáról.

Tippek a Cateringhez:

Egyszerű Ételek: Válasszatok olyan ételeket, amelyek könnyen szállíthatók és nem romlandók. A pogácsák, kekszek és más száraz sütemények ideálisak lehetnek.

Cateringes Cég: Ha vacsorát is szeretnétek, béreljetek cateringes céget, akik profi módon megoldják az ételek szállítását, tárolását és szervírozását.

Vendéglátás: Készüljetek fel arra is, hogy a vendégeket kényelmesen és gördülékenyen szolgáljátok ki. Erre a feladatra kérhettek családtagokat, barátokat, vagy akár hostesseket is bérelhettek.

Környezetbarát Esküvő

Fontos, hogy óvjuk a környezetet, és ne okozzunk kárt az erdőben. Kerüljük a műanyag lufik, szívószálak és konfetti használatát, mivel ezek hosszú távon szemetet hagyhatnak maguk után. Helyette válasszunk természetes anyagokat és környezetbarát dekorációkat, melyek nem terhelik a természetet.

Tippek a Környezetbarát Szervezéshez:

Biológiailag Lebomló Anyagok: Használjatok biológiailag lebomló anyagokat, például papír konfettit, fa szívószálakat és természetes dekorációkat.

Hulladékkezelés: Gondoskodjatok a megfelelő hulladékgyűjtésről és -kezelésről. Helyezzetek ki szelektív hulladékgyűjtőket, és biztosítsátok, hogy minden vendég tudja, hova dobhatja a szemetet.

Fenntartható Dekoráció: Válasszatok olyan dekorációkat, amelyeket újra fel lehet használni, vagy amelyek könnyen lebomlanak a természetben.

Egy erdei esküvő nemcsak felejthetetlen élményt nyújt, de egy különleges kapcsolatot is teremt a természettel. Ha követitek ezeket a tippeket, biztosan egy varázslatos és harmonikus esemény részesei lehettek. A természet adta szépség és nyugalom tökéletes hátteret biztosít a nagy naphoz, és egy életre szóló emlékeket hozhat létre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Close
Weboldalunk a lehető legjobb felhasználói élmény és a biztonságos működés érdekében sütiket használ.
Close